maanantai 24. huhtikuuta 2017

Helpot raitasäärystimet (+ohje)

Kaapissani on varmaan sen kymmenet säärystimet.. Näistä ehkä yhdet on itse neulotut.. Harvemmin siis tulee säärystimiä väkerrettyä mutta kun semmoisia kysyttiin ja en osaa sanoa ei niin.. :D Toiveissa oli värikkäät, raidalliset säärystimet, harmaalla tai valkoisella pohjavärillä, 42cm pohkeeseen ja pituutta toivottiin olevan 25cm.. Lankavarastoistani löytyi niin herkullisia värejä  7 veljestä että päädyin tekemään säärystimet niistä.. Pohjaväriksi valikoitui tällä kertaa harmaa.. Miehellänihän oli näillekin jo nimi valmiina.. Peppi Pitkätossu säärystimet!


Loin 3,5 puikoilla 60 silmukkaa pohjavärillä. Neuloin 6 krs 2o, 2n joustinneuletta. Vaihdoin työhön 4 puikot ja neuloin vielä krs pohjavärillä. 
Aloitin raidat vuorottelemalla 5krs raitavärillä ja 4 krs pohjavärillä. Viimeisestä raidasta neuloin hieman leveämmän eli 8krs pohjavärillä. Ja sittenpä vain päätellään silmukat edelleen joustinta neuloen jotta reuna pysyy mahdollisimman joustavana. Säärystimien myötä lankavarastoni kevenivät 90 grammalla.. 


 Itselläni ehkä vähän harmittaa näin jälkeenpäin etten valinnut pohjaväriksi valkoista mutta vastaanottaja tuntui olevan tyytyväinen säärystimiinsä ja sehän se on pääasia.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti